OHJELMA

SciCruisen teemoina ovat Itämeri, tiede ja teknologia, ja näiden aiheiden tiimoilta tiederisteilyllä on tarjolla laaja kattaus ohjelmaa: tiedossa on muun muassa yliopistotutkijoiden työpajoja ja esityksiä, yritysten, yhteisöjen ja koululaisryhmien työpajoja, Euro Science Fun -tiede-esityksiä ja StarT!-aluefestivaali. Risteilyllä on myös kansainvälisyyttä, sillä osa työpajoista on Ruotsista ja Unkarista. Osa esityksistä ja ohjelmasta on englanniksi. Monipuolista ohjelmaa löytyy siis niin ala- ja yläkoululaisille kuin lukiolaisillekin!

Risteily lähtee maanantai iltana Turun satamasta ja palaa takaisin tiistaiiiltana.  Maanantai-ilta on varattu rentoon vapaa-aikaan ja tiistaipäivä on varattu ohjelmalle. Työpajat pyörivät koko päivän klo 9.30-17 ja useimmat näistä ovat nonstop-pajoja, joihin ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Samaan aikaan yökerho Voguen puolella on esityksiä ja puhujia, joita voi mennä vapaasti katsomaan. Näin voit suunnitella ryhmällesi parhaiten sopivat työpajat ja esitykset joustavasti!

SciCruisen ohjelma tarjoaa kokemuksia ja työpisteitä laitteista ja sovelluksista, joita ei muuten tavallisesti pääse kokemaan! Pajoissa voi tutustua mm.  3D-tulostukseen ja -kyniin, virtuaaliseen pelimattoon ja moniin muihin teknologian sovelluksiin, tutkimaan punkkeja, soittamaan kasveilla, perehtymään bakteereihin ja tutustumaan Itämeren ympäristöön, ekosysteemeihin ja eliöihin sekä niiden ihmeellisiin ominaisuuksiin, kuten fluoresenssiin! 

Lista kaikista työpajoista ja aikataulut Voguen esityksistä päivittyvät tälle sivulle lähiaikoina.